Os selv


Vi, Aase (mor), og Rasmus (voksne søn) bor begge i Horsens, Jylland, Danmark, og vi er derfor selvfølgelig præget af, at vi i Horsens har mange kaninhoppere og har haft det i mange år. Vi er selv kaninhoppere og har det meget hyggeligt, når vi træner med andre hoppere. Vi har haft kaniner siden 1993. Vi har i tidens løb haft mange forskellige kaniner. Nogle er blevet gamle (10 år), nogle er døde tidligt pga. sygdom. Lige nu har vi dværgvæddere, hollændere og nogle få blandinger i stalden.
Vore kaniner befinder sig i vores stald, hvor de står godt og tørt hele året. Vi aktivere ofte kaninerne udendørs på græsplænen eller i deres løbegård, eller de får en løbetur et par gange rundt om den store løbegård. De får ofte 3 runder, og det svarer til 150 m.
Vi har gennem årene lært meget om kaniner og om kaninhop, og vi prøver hele tiden at gøre tingene bedre.
Vi er begge uddannet kaninhopdommere under Danmarks Kaninavlerforening og er derfor af og til rundt i landet og dømme kaninhopkonkurrencer. Vi har flere gange været ude og dele ud af vores mange års erfaring med kaninhop. Det har både været her i landet, men også i USA, Tyskland og Kina (Hong Kong).


Vi sørger for, at vore kaniner og de unger, vi sælger, er i en god sundhedstilstand. De er renracede og køberne kan på forældredyrerne se, hvor store deres kanin vil blive. Alt for mange har købt en sød lille "dværgkaninunge" i en dyrehandel og ender med en stor kanin på 5 - 6 kg. Hvis dette sker for nogen, er de mere tilbøjelig til at opgive at have kaninen. Hvis man får en god kanin i den størrelse man ønsker, er der færre der "opgiver" kaninen.


Rasmus og Aase er medlem af Horsens og Omegns Kaninavlerforening og dermed også af Danmarks Kaninavlerforening (DK). Vi sidder begge i bestyrelsen i Horsens og Omegns Kaninavlerforening. Rasmus sidder i Hovedbestyrelsen for Danmarks Kaninavlerforening og Aase sidder i Hopudvalget under Danmarks Kaninavlerforening.


Kontakt
Kontakt


© Copyright
Design og layout: Rasmus Bjerner
Tekst: Aase og Rasmus Bjerner
Der tages forbehold for fejl og mangler.